God aan het werk - Reisverslag uit Shiliguri, India van Carolien en Hans Euser - WaarBenJij.nu God aan het werk - Reisverslag uit Shiliguri, India van Carolien en Hans Euser - WaarBenJij.nu

God aan het werk

Door: Hans

Blijf op de hoogte en volg Carolien en Hans

27 Januari 2012 | India, Shiliguri

Wat is het fantastisch om de Heer te aanbidden met mensen uit andere culturen. Als je zo’n sterke eenheid ervaart proef je werkelijk iets van de hemel. We zitten hier op de Bijbelschool al de hele week samen met twee jongens: Boja, 20 jaar uit Myanmar (Birma) en Asan de 29 jarige kok uit Nagaland, Noord-Oost India. Ze zijn allebei toegewijde volgelingen van Jezus en zien uit naar de start van het nieuwe semester. Vanaf maandag beginnen de lessen. We verwachten ongeveer 30 studenten. Nu hebben we nog knus met ons achten rond het kampvuur gezeten en uit volle borst gezongen: “Jesus I love you, I worship and adore you.”

Zijn aanwezigheid is niet altijd voelbaar, maar daarom niet minder werkelijk. Vanmiddag werden we daarin bevestigd toen er onverwachts een jongen het terrein op kwam lopen. Een stem had tot hem gesproken: “Ga hier naar binnen, er wonen mensen die je verder kunnen helpen in je zoektocht naar Jezus.” Hij had geen idee dat hij op een Bijbelschool was beland, maar Erik en ik waren beiden aanwezig en hebben hem opgevangen.

Azik vertelde dat hij als Hindoe was opgevoed, maar dat hij zich wilde overgeven aan Christus. Zijn broer was enige tijd geleden christen geworden. Zelf ging Azik het slechte pad op. Hij verwaarloosde zijn familie, deed slechte dingen en raakte verslaafd aan het snuiven van lijm. Zijn leven werd een puinhoop.
Maar gisterenavond is hij door een vriend meegenomen naar een bidstond. Vier mensen hebben daar met hem gebeden – en dat doen ze hier hardop en door elkaar heen – en terwijl er werd gebeden kreeg hij een visioen waarin hij Jezus zag die werd vastgebonden, geslagen en gedood. Terwijl dat gebeurde keek Jezus in het visioen naar Azik en die wist dat de Heer dit deed om hem te bevrijden. Daarna heeft hij zijn lijm weggegooid en is hij gaan lopen. Hij kwam dus bij ons op de Bijbelschool uit.

In een gebed heeft hij zijn zonden beleden en Jezus als Redder en Heer aanvaard. Halleluja! Terwijl we baden zag hij paginanummer 1261. In mijn bijbel staat op die bladzijde het verhaal dat Jezus vertelt over de religieuze Farizeeër en de corrupte belastingambtenaar. We hebben dat samen gelezen en ontdekten dat Jezus niet is gekomen voor diegenen die zichzelf als rechtvaardig en goed beschouwen, maar dat hij zijn leven gaf voor hen die erkennen dat ze zondaar zijn. De tollenaar ging gerechtvaardigd naar huis en zo hebben we Azik ook laten gaan. Mooi hè?!

• 27 Januari 2012 - 12:22

Roos&Kees:

tja Hans wat moet ik nu nog zeggen op zo'n verslag?...brok in mijn keel.
    Prijs de Heer want Hij is groot, vol liefde, Zijn genade is voor een ieder die dit wil aanvaarden.Halleluja

• 27 Januari 2012 - 12:47

Ger En Eduard Doeden:

Wat een vreugde toch God wil iedereen redden...hoe iemand zich ook voelt...wat voor achtergrond en hoe afgedwaald een mens zich mag voelen...God houdt van ons als we maar willen toegeven zonder Hem geen vrede en geborgenheid....zo mooi van jullie te horen als gezin...dat God er ook aldoor is en het beste met ons voor heeft...Hij is jullie Gids ook daar ver van ons vandaan...geweldig!!!! aldoor de Here beschermt jullie aldoor....liefs en shalom van ons doendensjes in veenendaal....

• 27 Januari 2012 - 12:50

Lauran:

Lieve familie, Wat bijzonder om dit verhaal van jullie te horen. Mooi om zo deelgenoot van elkaars ervaringen te zijn, ondanks de grote afstand. Door al deze media mogelijkheden denk ik soms wel eens dat de mens zegt: Zou voor ons iets te wonderlijk zijn. Vanuit ons "niveau" lijkt het natuurlijk heel wat, dat we zo kunnen communiceren met elkaar over een afstand van 10-duizenden kilometers en in enkele luttele seconden. Geweldig toch, God heeft deze mogelijkheden wel zelf in de natuur gelegd en de mens het verstand gegeven om dit te ontdekken, maar.... het blijf IMMITATION, herscheppen met de bestaande middelen, vanuit God zelf gezien heel beperkt. Toch geloof ik persoonlijk dat God goedkeurend glimlacht en er ZEKER "GEBRUIK VAN LAAT MAKEN", dat bewijst dit mailtje aan jullie.
    Geweldig om deze getuigenissen te horen, dat onze grote God, OVERAL op aarde dezelfde dingen doet, uiteindelijk om Zijn grote DROOM te verwerkelijken: Zijn tafel, zijn troonzaal en de nieuwe aarde VOL te krijgen. Hij heeft miljarden mensen nodig om Zijn liefde "aan kwijt te kunnen". Mooi als Hij jullie daar op dit moment ook volledig in wil betrekken om misschien enkele van Zijn zonen en dochters het Koninkrijk binnen te loodsen. Uiteindelijk zijn wij een koninklijk priesterdom, om als priesters en priesteressen te "bemiddelen" in een wereld van donkerheid, op het bezette gebied van de tegenstander. Gisteren, tijdens een WeetWieJeBent-avond van st. Epafras in de Shelter was het bijzonder, hoe verschillende mannen en vrouwen aangeraakt werden door de boodschap dat Vader zo naar zijn kinderen verlangt om ze dicht aan Zijn hart te drukken. Onvoorwaardelijke liefde en acceptatie. Ik merk steeds meer, dat bij zo velen dat beeld van God als Vader, negatief beïnvloed of zelfs soms onbekend is door het beeld dat hun aardse vader bij hun heeft achter gelaten, of zelfs geen aardse vader gekend hebben. Hoe kunnen ze dan hun vertrouwen geven aan een God die zooo ver weg staat. We leven in een vaderloos tijdperk en dat vraagt zijn tol, met meer "slachtoffers" dan we vaak beseffen. Herkennen jullie dat daar in India ook?? Hans, Carolien en kids, nog veel meer mooie ervaringen toegewenst. Eén, in die ongewoon buitengewone naam van Jezus, onze Redder, Bevrijder, Heer, grote Koning en Oudste Broer.
    Groet, Lauran.

• 27 Januari 2012 - 13:41

De Stuivjes:

Wat een bijzonder getuigenis
    God is groot!!
    Elke knie zal zich buigen elke tong zal belijden Jezus Hij is Heer!!

Leuk dat het ook gelukt is met foto's op de site te zetten.
    groetjes van ons de 4 stuivjes

• 27 Januari 2012 - 15:42

Hadassa:

MOOI, MOOI, MOOI!

• 27 Januari 2012 - 16:01

Hans Van Lonkhuijsen:

Hans wat geweldig om daar deel genoot van te worden. Gods zegen toegebeden en Prijst de Heer want Hij is goed zeer goed!!

• 27 Januari 2012 - 18:02

Huijsertjes:

He lieve mensen
    Goed om jullie verhalen te lezen. Geweldig hoe de Heer werkt! We denken aan jullie.
    groetjes ons allen

• 27 Januari 2012 - 18:27

Bas En Grace:

Top, niet voor niets op die plek ver weg! Geniet van elkaar.

• 27 Januari 2012 - 20:16

Andre En Ineke.:

Daar wordt je helemaal stil van...... "Hoe groot zij Gij !! " Ontroerend .....wat hebben we een groot en een machtig God !! Met liefdevolle groet A-I.

• 27 Januari 2012 - 21:43

Petronella:

Tjonge,

Een kippevel moment is dit!.
    [even dacht ik dat dat kwam van de kou hier in het kikkerlandje............. maar nee ik weet zeker van niet]
    Als je het verhaal van de jonge man leest dan is het al bijna onwerkelijk laat staan als je dit mag beleven.
    Kan me voorstellen dat je op die momenten, waarin je een wonder beleeft, je klein voelt.

Een fijne tijd daar waar jullie nu zijn

Gr x Peet

ps: bijna schaatsen we hier :-} ]

• 27 Januari 2012 - 22:42

Ellen Van Gelswijk:

Wat geweldig om zulke bijzondere situaties te mogen meemaken.Zoals al eerder geschreven door anderen;je wordt er stil van als je dit verslag leest.Ik wens jullie nog heel veel mooie momenten toe in het verre India.Geniet van het mooie weer,het lekkere eten en de mensen die jullie ontmoeten.Veel zegen toegebeden.Groeten van Ellen.

• 28 Januari 2012 - 18:45

Wim En Laura:

Wat een geweldig werk van onze God. Dit doet me denken een Joel , gezichten, dromen, en wonderbaar hoe deze jongen naar de bijbelschool werd geleid. Wie zoekt zal vinden en wie klopt zal opengedaan worden. Een feest in de hemel over Azik en wij feesten mee. Zeg Hans ik denk dat velen nu uit je buurt blijven ik schrok me n hoedje heftig hoor die nagastrijders erg leuk. En hoe gaat het met jullie nieuwe juf Sam en Roos doe haar de groetjes en een kusje voor Snufje van Wimsie en Lautje toedeloe.......

• 28 Januari 2012 - 19:46

Justa:

KIPPENVEL. Wat een mooie ervaring zeg.

• 28 Januari 2012 - 20:35

Hilly:

Wat een prachtige getuigenis. God is overal en volvoert zijn plan! Geniet se nog verder. In zijn kracht en liefde.

• 28 Januari 2012 - 21:48

Henk En Corrie :

Dag geliefde Hans, Carolien, Sam, Roos en Rodé en Marloes,
    Wat een prachtig verhaal vertellen jullie ons. Geweldig dat God daar op dezelfde manier werkt dan hier. Hij wil mensen redden. Fijn dat je ook in India gebruikt wordt!
    We wensen jullie nog een goede tijd toe in gezondheid! Een hartelijke groet van Henk en Corrie Jansen.

• 29 Januari 2012 - 17:08

Vul Hier Je Naam In.:

Vul hier je reactie in...

• 29 Januari 2012 - 17:10

Gerrit Brummelman:

prachtig!

• 29 Januari 2012 - 19:59

Evert V Klompenburg:

Gaaf om te zien hoe onze God mensen stuurt ! Heerlijk voor jullie om dit alles mee te maken !
    Wij wensen jullie een geweldige tijd toe !